onsdag 27 april 2011

DIN HJÄLP BEHÖVS!!!


Häng med in!
Ovan ser ni bilder tagna utifrån på vårt hus. 
Nu är det så att vi måste byta fasad på vårt hus och vi planerar att huset ska bli vitt vid renoveringen. Idag är det sandfärgat. Vi kommer att ha kvar gesimsen (utsmyckningen längs takutsprången), men tänkte inte göra ramar runt fönster.
Men nu till de viktiga detaljerna och här behöver jag verkligen er hjälp! 
Idag vill jag ha mååånga kommentarer och åsikter ifrån er.

1. Vilken färg ska vi ha på våra fönster & dörrar? 
2. Ska vi göra markerade hörn på huset?

Vi vill gärna hålla huset i en skånsk/dansk gammaldags stil.

kram


Om ni har bilder får ni gärna hänvisa till en websida eller maila mig: signerat71@gmail.com

9 kommentarer:

Ingerjohanna sa...

Hej!
Hittade till din blogg idag och är glad att jag gjorde det. Så mycket fint!
Vilket underbart hus ni har. Mitt råd skulle vara att satsa på grå nyanser på detaljerna, och då inte hålla sig till en fast kulör utan variera grå nyanser på dörr och fönster.
Ha en härlig dag!

House number 15 sa...

Vilket fint hus ni har!
Jag skulle ha valt svarta fönster och dörrar till det vita. Inga markerade hörn.. De har precis byggt en skånelänga här i området och det är vitrappat med svarta fönster, svart dubbeldörr och svarta markiser, så snyggt!

Lycka till!
Kram c

Linda sa...

Å så roligt att måla om, så fint ni kommer få. Att låta bli inramningen på fönstret kommer bli finfint, jag tycker heller inte du ska markera hörnen på huset. Gesimsen kommer bli riktigt stilig i vitt mot vitt!
Jag hittade en bild som visar House nr 15:s förslag, med svart. Och tillsammans med just tegelrött tak som ni har. Kolla här. http://www.google.se/imgres?imgurl=http://www.willanordic.se/upload/Stilgrupper/Lantligt/Bilder/Willa_Nordic_A1034_Stilgrupp_Lantligt_skånehus_pool_exteriör.jpg&imgrefurl=http://www.willanordic.se/Vara_stilgrupper/Lantligt/&usg=__pIgh4UWXyJ6PJrbXaz5N3Y2l29M=&h=375&w=585&sz=88&hl=sv&start=0&zoom=1&tbnid=ZiXEN-nL1PKeKM:&tbnh=107&tbnw=167&ei=hG-4TYSvGY6Eswah3vzqAw&prev=/search%3Fq%3Dsk%25C3%25A5nehus%26um%3D1%26hl%3Dsv%26client%3Dsafari%26sa%3DN%26biw%3D981%26bih%3D661%26tbm%3Disch&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=119&vpy=-26&dur=4020&hovh=180&hovw=281&tx=199&ty=306&page=1&ndsp=20&ved=1t:429,r:0,s:0

Jag gillar också vita fönster ihop med vit fasad. Kanske skulle du kunna ta upp den röda från taket på entredörren? Kolla vitt+vitt här (dock är taket svart).
http://www.husohem.se/Tavlingar/aretshem/

Lycka till! Är redan nyfiken på resultatet :)

Kram Linda

A House With A View sa...

Satsa på stilrent, vit fasad, vita fönster och en svart dörr!! Klassiskt och elegant!!

Kraaaaaaaaaaaam aka

Husbysjutolfts sa...

Jag skulle köra på vit fasad och vita fönster. då slipper ni ju måla fönstrena dessutom(om dem nu inte måste det)
Sen byta färg på dörren.
Lycka till

Therése sa...

Jättefint hus!

Jag röster för vitt och grått, det är fint med någon kontrastfärg men tycker att vitt och svart blir lite för hårt. Annars funkar ju alltid vitt och vitt också!

Inredningsgalen sa...

Fint hus, samma byggår som vårt ser det ut som. Vi har samma gavlar och murning uppe innan taket. Har planer på att måla hela huset vitt, även gavlar, det blir snyggast tycker jag. Blir för mycket annars känner jag. Möjligen kunde ni måla runt fönster lite mörkare grå nyans eller kanske grå fönster. Jag gud det är inte lätt - det skall ju vara länge så man vill inte göra något man förhastar!
Väldigt fint hus ni har!!!

Sussi sa...

Oj vilket fint hus ni har Kram Sussi.

Stjärnor & Champagne sa...

Grå nyanser till det vita:) Har en vän som har ett vitt rappat 20-talshus och hon har grått och det är jättefint. Maken här skulle vilja måla vårat hus vitt men inte säger jag, det har ju varit rött sedan 1914.Kram Anne