måndag 27 juni 2011

FLÄDERBLOM


I helgen har vi gjort vår egen fläderblomssaft.
Jag trodde aldrig att jag skulle göra fläderblomssaft. Egentligen är det Tilda och hennes kompis Fanny som gjort saften - jag har bara assisterat.

Det gick hur bra som helst och saften smakar ljuvligt!
Vilken tur att mitt lilla hjärta är så fylld av energi och egen vilja att det blev hemmagjord saft. Det blir säkert fler gånger...



Fläderblomssaft


Ingredienser
40 blomklasar
3 citroner
2 liter kokande vatten
1 1/2 kg Dansukker Strösocker
50 g citronsyra


Skölj blomklasarna och lägg dem på en handduk för att rinna av, lägg dem sedan i en stor skål. 
 Skölj citronerna noga och skiva dem tunt, lägg citronskivorna sedan på blommorna. 
Koka upp vattnet och häll över blommor och citroner. 
Tillsätt sockret och rör tills det löst sig. 
Rör i citronsyran. 
Täck över skålen och låt stå i 3 dygn.
Ta upp citronskivorna. 
Täck över skålen och låt stå ytterligare 1 dygn.
Sila och tappa upp saften på väl rengjorda flaskor. 
Förvara i kylskåp eller frys saften.

♥ ♥ 

kram & lycka till!


1 kommentar:

Anna sa...

Wow så gott!!!!

Utan tvekan den godaste saften som finns!!

Kram/Anna