lördag 19 juni 2010

BRÖLLOP & SLOTT

Bild: SVT.se

God eftermiddag!

Nu har då äntligen vår kronprinsessa Victoria fått sin Daniel. Så vackert bröllopet var!!! Vilken underbart vacker kronprinsessa och vilken utstrålning tjejen har.

Ovan en bild från kyrktrappan - den första kyssen som nygifta!!!

Bild: SVT.se

Här anländer Victoria till kyrkan. Jag tycker att den här bilden på Victoria är så himla fin.

Eftersom det här är mer av en inredningsblogg än en bröllopsblogg;) måste vi kika lite på var bröllopsparet snart ska bo: HAGA SLOTT.


Bild: Wikipedia
I det här vackra slottet ska Victoria & Daniel bo.

Haga slott, tidigare kallat Drottningens paviljong är beläget i Hagaparken, Solna, Stockholm. Haga slotts huvudbyggnad har i dag en bostadsyta på 1 550 kvadratmeter. Här är Kung Carl XVI Gustaf född och här tillbringade han sina första år.

Bild: Svensk Dam

Den vackra entrén till Haga slott.

Slottet har de senaste månaderna genomgått en omfattande renovering på ca 40 miljoner SEK. Fokus har varit att satsa på säkerheten, men paret får även ett helt nytt kök och badrum.


Bild: Svensk Dam

Detaljbild av vackra fönster på Haga slott.


 Bild: Svensk Dam

I den här söta lekstugan lekte Kung Carl XVI Gustaf tillsammans med sina systrar. Lekstugan finns fortfarande kvar på Haga och inom några år hoppas väl de flesta av oss att små prinsess- och prinsbarn ska springa här igen.

 Bild: Svensk Dam

Delar av Haga Parken kommer fortfarande att vara öppen för allmänheten, bl.a. det fina ekotemplet & Gustaf III paviljong kommer fortfarande att kunna användas till bröllop och vara tillgängligt för de som vill nyttja det.

Jag väntar med spänning på att få se bilder inne från Haga Slott...

HA EN SKÖN HELG!

1 kommentar:

Anonym sa...

Gustav den tredjes paviljong är den gula byggnaden som står en bit ifrån ekotemplet, det är inte samma sak.