onsdag 14 juli 2010

LYCKA


Gó kväll bloggvärlden!

Så här i semestertider har jag både hunnit läsa extrabilagan i Aftonbladet och fundera över livets goda stunder.I helgens extrabilaga fanns en artikel om LYCKA och vad som gör oss lyckliga. Artikelns budskap har jag försökt fånga i bilden ovan.

Visste ni att lycka har större effekt på människors hälsa
än hälsan har på hur lycklig man är?

Enligt en holländsk forskare, Veenhoven, kan lycka förlänga ditt liv med upp till tio år.
 Prylar & statusjakten ger oss en kortsiktig lycka & glädje med den senaste mobilen, men väldigt snart efter inköpet är den nya mobilen inte så modern längre.
Lyckliga och nöjda människor har inte samma behov av att överkonsumera. Dessa ställer till problem för reklamen. Reklam bygger på att vi aldrig ska vara nöjda med det vi har, nya behov skapas och att vi påminns ständigt om hur lyckade andra verkar!!!

Tyvärr tillhör ju inte jag folket som ställer till med problem för reklamen...


Lösning? ...mer WABI SABI!
Mer om Wabi sabi hittar du här.

LYCKLIGA STUNDER
önskar jag DIG!

5 kommentarer:

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Intressant läsning, tack!
Hälsn från en som underkonsumerar sjukt mycket... Har ständigt dåligt samvete för en yrkeskår som ständigt gör sitt bästa:-)

Ha det gott! Hillevi

Levis o Vilda sa...

Herregud, det var ju som att läsa om sig själv... Hmmm, tål att tänkas på. Men vad vore livet utan lite shopping då och då?? Måste kolla WABI SABI...

Kram Mia

Elin med Draumesidene sa...

Hei Jenny! Takk for fine ord inne hos meg! Så flott tavle du hadde laga med gode ord! Så enig med deg! Lykke er dei enkle tinga, men ein må ta seg tid til å oppleve dei, og huske på dei... Sommaren min er god på grunn av desse orda du har satt opp. Lykke finn vi først når vi setter andre (og ofte) materielle ting til side...

Ynskjer deg og dine ein flott sommar vidare!
God klem frå Elin :)

Anonym sa...

Hej,

Jag tror verkligen att det stämmer det du skriver om "Lyckliga och nöjda människor har inte samma behov av att överkonsumera" För när jag mår dåligt så shoppar jag alltid mera än när jag mår bra, för man e ju så mycket mera nöjd med livet när man e lycklig.

Kram Filippa

Femtio vita kvadrat... sa...

Hej hopp! Första gången jag tittar förbi här och säger hej!
Tänkvärda ord... tyvärr tillhör inte jag heller det folkslaget...

Hälsningar Patricia