måndag 6 september 2010

LJUSA IDÉER

Foto: Roche Bibios

Hej!

Måndag igen - vart tog helgen vägen?!? I helgen har vi fixat en del i vårt kombinerade gästrum/kontor och det känns så bra. Lovar bilder så fort det blir klart...

Nu när hösten kommer behöver vi mer ljus i hemmet. Någonstans läste jag att vi i Skandinavien behöver minst 12 ljuspunkter i vardagsrummet för att belysningen ska vara tillräcklig...

Tänkte därför bjuda er på lite lampinspiration idag.

Kolla in så häftigt blickfång lamporna i bilden ovan blir - riktig hotellkänsla över den här bilden, tycker jag.

Foto: Roche Bibios

Den här lampan är ett fint smycke i sig, både till färg & form. Själv hade jag nog dock tröttnat på färgen efter ett tag:)

Foto: Roche Bibios

Härlig silvrig inspiration av accessoarer i silver. Kan det vara nåt?

 

Den här lampan stod i ett skyltfönster och jag blev helt förälskad i den. Tänk er att ha ett par sådana i en hotellfoaljé. Butiken var stängd och jag blev tyvärr tvungen att fotografera genom fönstret, vilket märks på bilden.

Lampan är nog drygt 1,5 m hög och om halsen har den en ID-bricka. Visst är den vacker? Tyvärr kunde jag inte urskilja vilket märke som ligger bakom och designat detta konstverk.

KRAM

4 kommentarer:

Vardagslyx sa...

Vilka härliga inspirationsbilder! Ja, det är verkligen viktigt med många ljuskällor nu när det blir mörkare, både lampor och levande ljus.

Kram Pernilla

Levis o Vilda sa...

Kan nog stämma det där med ljuspunkterna. Själv gillar jag ju levande ljus mest. Det är sååå himla mysigt att tända på kvällarna när mörkret kommer.

Önskar dig en riktigt bra vecka!

Kram Mia

Mia sa...

Hej Jenny.

Oj vad tiden går, hur är det med dig? Är inne och läser dina inspirerande inlägg nästan varje dag, du är så flitig:) Vart hittar du alla fina bilder? Lampan i Silver var ju superfin.

Kram Mia

signerat 71 sa...

Hej Mia,
den fina lampan kommer från Roche Bibios - kika gärna på deras hemsida, där finns flera inspirerande bilder.
Kram J